Advertisement

Responsive Advertisement

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΠΕΡΚΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ

Υλικά για 2 μερίδες: 
- μισή κόκκινη πιπεριά σε πολύ λεπτές φέτες
- 150γρ ώριμη ντομάτα σε κύβους
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κ.γ. πιπεριά τσίλι (ή 1 πράσινη πιπεριά) ψιλοκομμένη
- 1κ.γ. θυμάρι
- 2 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο ή 1κ.γ. ξερό
-2 μικρά φιλέτα πέρκα
- 2 κομμάτια χαρτί φούρνου (το τύλιγμα στο χαρτί βοηθά να γίνει πολύ ζουμερό το ψάρι και να κρατήσει τα αρώματα των λαχανικών)



Προετοιμασία:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς
2. Κόβουμε 2 κομμάτια χαρτί φούρνου αρκετά μεγάλα ώστε να τυλίξουμε το κάθε φιλέτο
3. Μοιράζουμε στο κάθε χαρτί την κόκκινη πιπεριά, τη ντομάτα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια
4. Μοιράζουμε το τσίλι ή την πράσινη πιπεριά και το δενδρολίβανο στο κάθε φιλέτο.
5. Βάζουμε το ψάρι επάνω από τα λαχανικά και φτιάχνουμε ένα δεματάκι με το χαρτί. Το <<δένουμε>> με ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο.
6. Βάζουμε τα 2 πακέτα στο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
7. Ανοίγουμε τα πακέτα και τα βάζουμε ξανά στο φούρνο για περίπου 5 λεπτά ώσπου να γίνει λίγο τραγανή η πέτσα και μετά σερβίρουμε.