Advertisement

Responsive Advertisement

Mini σουβλάκια κοτόπουλου με σάλτσα pesto θυμαριού!

ΥΛΙΚΑ:

  • 800 gr στήθος κοτόπουλου
  • λάδι
  • ξύσμα λεμονιού
  • 2-3 κουταλίες σουσάμι
  • κουρκουμά
  • πιπέρι
Για το pesto:
  • 80 gr φουντούκι είτε καρύδι
  • λάδι
  • κάπαρη
  • σκόρδο
  • μαϊντανό 1 ματσάκι
  • 20 gr θυμάρι
  • 100 gr τριμμένη παρμεζάνα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

  1. Αφού κόψουμε σε μικρά κομματάκια το κοτόπουλο το βάζουμε σε ενα μεγάλο μπολ με το λάδι το ξύσμα λεμονιού ανακατεύουμε και στην συνέχεια προσθέτουμε τον κουρκουμά και το σουσάμι ακαβούρδιστο. Ανακατεύουμε παλι. Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 30 λεπτά με μια ωρα. Μετά, παίρνουμε τα ξυλάκια και αφου τα χαράξουμε σε ενα σημείο για να είναι πιο μικρά τότε κόβουμε με το χέρι αυτο που περισσεύει.
  2. Περνάμε 3-4 κομμάτια κοτόπουλου στο κάθε καλαμάκι και αφου έχουμε σε πολυ δυνατή φωτιά ειτε το grill ειτε το αντικολλητικό τηγάνι, τότε τά ψήνουμε περίπου για 4-5 λεπτά απο κάθε μεριά.
  3. Για το pesto, χτυπάμε σε ενα multi το καρύδι, την κάπαρη, το λάδι και το σκόρδο. Βάζουμε το ματσάκι μαιδανού, το θυμάρι και την παρμεζάνα και ξαναχτυπάμε.
  4. Τοποθετούμε σε ενα πιάτο τα σουβλάκια μας και ρίχνουμε στο καθένα απο λίγη σάλτσα pesto απο πάνω.
Πηγή: http://www.sintagespareas.gr/