Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μου!

Σκοπός αυτού του ιστολογίου είναι να μοιραστώ μαζί σας τις γνώσεις μου πάνω σε θέματα διατροφής και υγείας και να μου εκφράσετε τις απορίες σας και τους προβληματισμούς σας! Το τηλέφωνο που θα μπορέσετε να με βρείτε και να επικοινωνήσετε μαζί μου είναι στο γραφείο μου το 2109712627 και στο κινητό 6946787597. Καλή σας ανάγνωση!

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ- Φιλέτο μπακαλιάρου με τραγανή κρούστα στο φούρνο!

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα: 
  • 4 φιλέτα μπακαλιάρος
  • τριμμένη φρυγανιά έτοιμη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1-2κ.γ. βασιλικό ξερό ή λίγο φρέσκο
  • 4κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (μπορείτε να προσθέσετε και πάπρικα γλυκιά ή καυτερή)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 
  1. Πλένουμε τα φιλέτα του ψαριού, τα αλατωπιπερώνουμε και απλώνουμε στο ταψί μας λαδόκολλα 
  2. Στο μούλτι βάζουμε το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμόνι, το βασιλικό και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Αλοίφουμε με τον πολτό το κάθε φιλέτο.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε σε κάθε φιλέτο την τριμμένη φρυγανιά και τα απλώνουμε στο ταψί μας με τη λαδόκολλα.
  4. Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στον αέρα. 
Μπορούμε να φτιάξουμε τη συνταγή και με άλλο φιλέτο ψαριού (π.χ. πέρκα, γλώσσα κλπ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου