Advertisement

Responsive Advertisement

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ- Φιλέτο μπακαλιάρου με τραγανή κρούστα στο φούρνο!

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα: 
  • 4 φιλέτα μπακαλιάρος
  • τριμμένη φρυγανιά έτοιμη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1-2κ.γ. βασιλικό ξερό ή λίγο φρέσκο
  • 4κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (μπορείτε να προσθέσετε και πάπρικα γλυκιά ή καυτερή)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 
  1. Πλένουμε τα φιλέτα του ψαριού, τα αλατωπιπερώνουμε και απλώνουμε στο ταψί μας λαδόκολλα 
  2. Στο μούλτι βάζουμε το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμόνι, το βασιλικό και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Αλοίφουμε με τον πολτό το κάθε φιλέτο.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε σε κάθε φιλέτο την τριμμένη φρυγανιά και τα απλώνουμε στο ταψί μας με τη λαδόκολλα.
  4. Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στον αέρα. 
Μπορούμε να φτιάξουμε τη συνταγή και με άλλο φιλέτο ψαριού (π.χ. πέρκα, γλώσσα κλπ)