Advertisement

Responsive Advertisement

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : ΦΑΚΟΡΥΖΟ

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 φλιτζάνι φακές (τις έχετε βάλει από το προηγούμενο βράδυ στο νερό να φουσκώσουν)
  • 5-6 φλιτζάνια νερό (στο ένα από αυτά διαλύουμε 1 κ.γ. πελτέ)
  • σέλινο (ξερό ή φρέσκο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 φλ. ρύζι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλατοπίπερο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 καρότο


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
  1. Βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε τις φακές μαζί με το σέλινο, το καρότο και το σκόρδο να σιγοβράσουν για 10'.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι, τη δάφνη, το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να αρχίσουν να απορροφώνται τα υγρά. Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το βράσιμο σε σιγανή πάντα φωτιά μέχρι να πήξει.
  4. Σερβίρουμε ζεστό κατά προτίμηση!
Ένας καλός τρόπος να ταΐσετε φακή τα μικρά σας που τη σιχαίνονται αλλά και να πάρετε πολύ σίδηρο!

Πηγή: http://www.sintagespareas.gr