Advertisement

Responsive Advertisement

ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

Μετά το καλοκαίρι και την περίοδο χαλάρωσης όλοι πανικοβαλλόμαστε από την πιθανή πρόσληψη κιλών. Άμα τα κιλά που πήραμε είναι λίγα, μελέτες έχουν δείξει πως το επιπρόσθετο αυτό βάρος χάνεται με το που θα μπει κάποιος πάλι στις καθημερινές του συνήθειες και δραστηριότητες. Κατά συνέπεια τα γρήγορα διατροφικά σχήματα που περιλαμβάνουν μόνο φρούτα, λαχανικά και γιαούρτια (τύπου αποτοξινώσεις) δεν θα έχουν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, παρά μόνο μια πρόσκαιρη αφυδάτωση.
Γι’αυτό συστήνεται ένα πιο σταθερό διατροφικό σχήμα που επιτρέπει απώλεια 0,5 με 1 κιλό την εβδομάδα. Στις καλοκαιρινές διακοπές υπάρχει η συνήθεια να τρώμε αργά το βράδυ μεγάλη ποσότητα φαγητού και συνήθως κάπου εκτός σπιτιού, π.χ. σε ταβέρνα. Τώρα με την επιστροφή στην πραγματικότητα το πρώτο που πρέπει να αλλάξουμε για να δούμε διαφορά στα ρούχα μας που έχουν αρχίσει να μας στενεύουν είναι να τρωμε κάτι πιο ελαφρύ το βράδυ όπως μια σαλάτα ή ένα γιαούρτι με φρούτα και να τρώμε το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας το μεσημέρι αλλά και πάλι όχι υπερβολικές ποσότητες. Προετοιμάστε το γεύμα σας και πάρτε το καλύτερα μαζί σας στη δουλειά ή εναλλακτικά παραγγείλτε στη δουλειά κάτι υγιεινό όπως μια σαλάτα με κοτόπουλο ή τονοσαλάτα ή καλαμάκια κοτόπουλο με σαλάτα. Επίσης καλό είναι να τρώτε ένα καλό πρωινό όπως γάλα με δημητριακά και φρούτα ή τοστ και ενδιάμεσα κάποιο ελαφρύ σνακ όπως φρούτα ή ξηροί καρποί.  Αποφύγετε την κατανάλωση παγωτών και γλυκών που ήταν αυξημένη κατά τη διάρκεια των διακοπών σας και επιλέξετε φρούτα, χυμούς ή γιαούρτια με γεύσεις προκειμένου να καλύψετε την ανάγκη σας για γλυκό.
Αποφύγετε το αλκοόλ και τα αναψυκτικά τις 2-3 πρώτες εβδομάδες μετά τις διακοπές σας αφού έτσι κι αλλιώς θα τα είχατε οι περισσότεροι υπερκαταναλώσει στη διάρκεια των διακοπών σας, οπότε η αποχή για μερικές εβδομάδες θα σας βοηθήσει να επανέλθετε πιο γρήγορα στις παλαιότερες συνήθειες σας.
Προσπαθείστε να κάνετε κάποια φυσική δραστηριότητα ή έστω περπάτημα 3-4 φορές/ βδομάδα από 30 λεπτά αφού τώρα δε θα κολυμπάτε στη θάλασσα.
Τέλος βοηθάει πολύ να κρατάτε ημερολόγιο με αυτά που τρώτε κάθε μέρα και με την άσκηση που κάνετε για να μην ξεφεύγετε και να έχετε τον έλεγχο!!