Advertisement

Responsive Advertisement

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ:
- 1 φλιτζάνι πλιγούρι
- 1 φλιτζάνι νερό βρασμένο
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά πολύχρωμη
- 1 ντομάτα
- 2κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 150γρ τυρί cottage (προαιρετικά)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1) Σε 1 μεγάλο μπολ ρίχνουμε 1 φλιτζάνι πλιγούρι και μετά από πάνω 1 φλιτζάνι νερό βρασμένο και 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πιει τα υγρά σκεπάζοντας με 1 μεμβράνη το μπολ μας (σε 5-10 λεπτά περίπου είναι έτοιμο).
2) Σε 1 πιάτο κόβουμε σε μικρά κυβάκια τη ντομάτα και την πιπεριά, ρίχνουμε και το μαϊντανό και τα 2 κρεμμυδάκια τα φρέσκα ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
3) Όταν είναι έτοιμο το πλιγούρι μας ρίχνουμε το μείγμα με τα λαχανικά, λίγο αλάτι και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Προαιρετικά προσθέτουμε και 150γρ τυρί cottage.

Το πλιγούρι είναι ένα δημητριακό πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Σε σχέση με το ρύζι, έχει περισσότερες φυτικές ίνες και χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι μετά την κατανάλωσή του ανεβάζει τη γλυκόζη του αίματος πολύ πιο ήπια και χορταίνει περισσότερο. Επίσης, περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος B, βιταμίνη E και σημαντικές ποσότητες μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως ο σίδηρος, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, και το σελήνιο.