Advertisement

Responsive Advertisement

Πώς να περιορίστε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας σε 7 απλά βήματα:


·         Πίνετε το λιγότερο 1,5-2 λίτρα υγρά καθημερινά. Η σωστή και επαρκής ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για τη βελτίωση της υφής του δέρματος. Δε χρειάζεται βέβαια να προβούμε σε υπερβολές καθώς και αυτό μπορεί να είναι επιζήμιο και να επιφέρει άλλα προβλήματα υγείας όπως ναυτία και μείωση των ηλεκτρολυτών στο αίμα. Η σύσταση είναι περίπου 1ml ανά θερμίδα που καταναλώνουμε και είναι ανάλογα με το άτομο και αν έχει κάποια πάθηση.
Tip: Αν δε σας αρέσει σκέτο το νερό μπορείτε να καταναλώνετε πράσινο τσάι ή άλλα αφεψήματα από βότανα χωρίς ζάχαρη ή να φτιάξετε ροφήματα με βάση το νερό και λίγο στυμμένο χυμό από λεμόνι ή κάποιο φρούτο μέσα και παγάκια, ειδικά το καλοκαίρι για να δροσιστείτε!

·         Καταναλώνετε άφθονα φρούτα και λαχανικά καθώς αυτά περιέχουν πολλές βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες που βοηθούν στην ελαστικότητα του δέρματος και τη μείωση της όψης του φλοιού του πορτοκαλιού.

·         Χάστε τα περιττά κιλά αν υπάρχουν. Ελαττώστε τα λιπαρά τρόφιμα που καταναλώνετε, τα τηγανητά, τα αλλαντικά, τα λιπαρά κρέατα, το φαγητό τύπου fast food καθώς και τα γλυκά ειδικά αυτά που έχουν πολλά σιρόπια και βούτυρο. Προτιμήστε περιστασιακά (π.χ. 1-2 φορές την εβδομάδα) λίγο παγωτό ή σοκολάτα μαύρη ή κάποιο σπιτικό γλυκό χωρίς πολλά λιπαρά και ζάχαρη.

·         Αποφύγετε τα αναψυκτικά ιδίως αυτά που περιέχουν ζάχαρη!

·         Περιορίστε τα οινοπνευματώδη ποτά σε λίγες φορές μέσα στην εβδομάδα και προτιμήστε μπύρα και κρασί με μέτρο αντί για κοκτέιλ και άλλα βαριά ποτά με αναψυκτικά μέσα.

·         Να θυμάστε ότι το αλάτι ευνοεί την κατακράτηση υγρών από τους ιστούς οπότε καλό είναι να είναι περιορισμένο στη διατροφή σας και να αποφύγετε και τις κρυφές πηγές του όπως είναι τα αλμυρά σνακ και έτοιμα αρτοποιήματα, τα πατατάκια κλπ. 

·         Ξεχάστε την καθιστική ζωή. Τρέξτε, περπατήστε, κολυμπήστε, ανεβείτε με τις σκάλες, γυμναστείτε συστηματικά!