Advertisement

Responsive Advertisement

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : Μουσακάς light


Υλικά για 4 μερίδες (1 μερίδα έχει περίπου 326 θερμίδες):
- 2 μέτριες μελιτζάνες σε λεπτές φέτες
- Λάδι για άλειμμα
- 400γρ άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
- 1 μέτριο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου θρυμματισμένη
- 1κ.γ. κανέλα
- 140γρ χυμό ντομάτας από κονσέρβα
- 150ml κόκκινο κρασί
- 200ml ζωμό βοδινού
- 2 αυγά
- 280 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος με 3% λιπαρά
- Μοσχοκάρυδο

Προετοιμασία:
1) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
2) Τοποθετούμε τις φέτες της μελιτζάνας σε λαδόκολλα και τις αλείφουμε ελαφριά με λάδι. Τις βάζουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά γυρίζοντάς τες κι από την άλλη μεριά ώσπου να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε μετά και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Δυναμώνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
3) Στο μεταξύ, τσιγαρίζουμε τον κιμά και το κρεμμύδι σε 1 κατσαρόλα (αντικολλητική καλύτερα).
4) Προσθέτουμε το σκόρδο, την κανέλα και το χυμό ντομάτας και τα ανακατεύουμε καλά.
5) Προσθέτουμε το κρασί και το ζωμό και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Αν το μίγμα είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο νερό.
6) Σε 1 μεγάλο ρηχό πυρέξ απλώνουμε 1 στρώση κιμά και από πάνω 1 στρώση μελιτζάνες. Συνεχίζουμε με αυτή τη σειρά ώσπου να τελειώσουν τα υλικά.
7) Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα περιχύνουμε πάνω από το μουσακά.
8) Τρίβουμε από πάνω μπόλικο μοσχοκάρυδο.
9) Ψήνουμε για 35-45 λεπτά ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού και να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.
10) Σερβίρουμε με μπόλικη σαλάτα!